Hoccer

Hoccer 2.0

Werp, vang en deel bestanden met je toestel

VOOR

  • Origineel concept
  • Gemakkelijk foto's uitwisselen
  • Bestanden uitwisselen met gebaren

TEGEN

  • Geen eigen
  • Geen foutmelding bij incompatibele bestanden
  • Past foto's aan

Goed
7

Met het kosteloze Hoccer 'werp' je informatie van de ene naar de andere telefoon. Met deze versie deel je foto's, tekst (chat) en contactgegevens. De manier waarop je data deelt is op z'n minst origineel te noemen: veeg de data van het scherm (waarna de ontvanger het in zijn scherm veegt) of maak een werpbeweging -als ware je toestel een frisbee- om gegevens te verplaatsen.

Hoccer ontleent haar naam aan het Ad-hoc ('voor nu') netwerk dat het opzet. Deze netwerken zijn van tijdelijke aard en bedoeld om even snel iets van de ene naar de andere plek te vervoeren. Hoccer doet dit snel en op originele wijze dankzij de gebaren voor het initialiseren van de overdracht. De applicatie start met een kleine les in 'datawerpen' en daarna ben je klaar om te beginnen. Even op het pijltje links onderin het scherm tikken laat de uitwisselbare gegevens zien.

Het huzarenstukje van Hoccer betreft de snelheid en eenvoud van bestandsoverdracht. Voor docenten is dit een leuke manier voor het ineens uitdelen van slides tijdens een presentatie. Wil je wat hippe toestanden in het klaslokaal opvoeren dan vraag je wie er beschikt over een iPhone, iPod of Android telefoon en of de bengels een vangbeweging willen maken. Zet van tevoren even je dia's om in foto's om er zeker van te zijn dat alles werkt. De iPhone versie ondersteunt namelijk weinig formaten.

Hoccer is toonbeeld van moderne informatieoverdracht. Met de juiste voorbereiding en genoeg vrienden / bekenden met een Android telefoon of iDevice (iPod, iPhone, etc.) deel je gemakkelijk informatie, dankzij de supersnelle verbinding. Het is jammer dat Hoccer geen eigen lezer voor documenten heeft, wat de applicatie tot de absolute top zou voeren. Hoccer is vooralsnog een gimmick, tenzij je van al je documenten (powerpoint, word) een afbeelding maakt. Dat ondersteunt Hoccer zonder problemen.

Hoccer ondersteunt de volgende formaten

Foto's, tekst en contactgegevens.

Meeste downloads Zakelijk & Productiviteit voor iphone

Meer

Beoordelingen about Hoccer